01 520 38 50

Spoštovani starši, skrbniki,

obveščamo vas, da se bo za otroke 1. triade (1.–3. razred) šola odprla s torkom, 26. 1. 2021.

Organizirali bomo jutranje varstvo, pouk in podaljšano bivanje.

Pouk bo potekal v matičnih oddelkih in brez združevanja v jutranjem varstvu ter podaljšanem bivanju.

Vse interesne dejavnosti se do nadaljnjega ne bodo izvajale.

Organizirani bodo vsi obroki prehrane, na katere je vaš otrok prijavljen.

V primeru bolniške odsotnosti sporočite odjavo prehrane do nedelje, 24. 1. 2021, do 18. ure na e-naslov: racunovodstvo@osvodmat.si.

Prosimo, da zaradi omejenega števila strokovnega kadra in zahtevne organizacije dela z vidika varovanja zdravja, prisotnost vašega otroka v jutranjem varstvu oziroma v podaljšanem bivanju, če je le mogoče, racionalno omejite na najnujnejšo.

Jutranje varstvo bo za učence od 7. ure naprej.

Učenci, ki niso vključeni v jutranje varstvo, bodo vstopali v šolo posamezno oz. v skupini svojega oddelka (“mehurčka”) do svoje učilnice, kjer jih bodo pričakali učitelji.

Učenci 1. razreda v šolo vstopajo skozi vhod za prvošolce, učenci 2. in 3. razreda pa skozi glavni vhod. Učenci različnih oddelkov se med seboj ne mešajo, zato čakajo pri oznaki svojega razreda.

Učenci naj imajo s seboj potrebščine po urniku, saj bodo le-te v šolski torbi vsak dan nosili domov. Igrač naj od doma ne prinašajo.

S podaljšanim bivanjem zaključujemo ob 16. uri, saj učencev ne smemo združevati. Dežurnega varstva ne bo. Odhodi domov naj bodo zabeleženi v beležki.

Način prevzema otroka ostaja kot v mesecu septembru in oktobru: vsi učenci odhajajo domov skozi glavni vhod, varnostnik ob prihodu starša pokliče učitelja OPB, ta pa otroka usmeri proti izhodu iz šole. Starši v šolo ne vstopajo.

Glede prevoza v šolo oz. domov NIJZ priporoča hojo ali individualni prevoz otrok s strani staršev, kjer ne pride do združevanja otrok.

Spoštovani starši, skrbniki!

Ne pozabite: še vedno je razglašena epidemija in posledično govorimo o izrednih razmerah. Smo namreč v zimskem obdobju, ko so virusna obolenja že tako pogosta (tudi brez okužbe s Sars-Cov-2). Od vas pričakujemo odgovorno ravnanje, da otrok s prehladnimi obolenji, dražečim kašljem, glavobolom, povišano temperaturo, slabim jutranjim počutjem ipd. ne boste pošiljali v šolo. Če kdo od družinskih članov preboleva covid-19, je razumljivo, da vaš otrok ostane doma v izolaciji in ne hodi v šolo.

Otrok vstopi v šolo z masko in jo uporabi do svoje učilnice. Predlagamo, da že doma ponovno poučite otroka o rabi maske in skrbi zanjo ter higieni rok in kašlja.

Ob vstopu v šolo je stojalo z razkužilom. Ob vstopu v učilnico si otrok umije roke z vodo in  milom.

Prav tako naj ima otrok s seboj dodatno jopico, saj bomo učilnice čez dan redno prezračevali.

Le ob našem in vašem dobrem zgledu mlajšim in upoštevanju vseh zdravstvenih priporočil, bomo šolo lahko ohranili odprto.

Hvala za vaše sodelovanje.

V imenu vseh zaposlenih vas prijazno pozdravljamo.

Ljubljana, 22. 1. 2021                                                                                                                            vodstvo šole

Dostopnost