01 520 38 50

Spoštovani starši,

s ponedeljkom, 25. 5. 2020, se učenci 9. razreda ponovno vračajo v šolo. Da bi prehod v zadnje obdobje šolskega leta in osnovnošolskega izobraževanja tekel čim bolj mirno, vam pošiljamo nekaj ključnih informacij in napotil.

Sporočamo, da v šolo prihajajo le zdravi otroci. V skladu z navodili  NIJZ mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo

 (http://osvodmat.si/files/2020/05/Izjava-star%C5%A1ev-pred-vstopom-v-%C5%A1olo.pdf),  

s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav. Izjavo naj vaš otrok obvezno prinese s seboj v šolo prvi dan, torej v ponedeljek, 25. 5. 2020.

Oblikovanje skupin: Učenci so razdeljeni v 3 učne skupine v skladu z navodili (do 15 učencev). Že od začetka šolskega leta so razvrščeni v manjše učne skupine, ki smo jih ohranili tudi v tem obdobju. Razredničarki vas bosta obvestili, kakšen je urnik v prihodnjih tednih. Skupina bo imela pouk v določeni matični učilnici, ki se tekom dneva oziroma tednov ne bo menjala. Učenci sedijo na ustrezni varnostni razdalji (1,5 – 2 metra).

Kaj učenec prinese prvi dan v šolo?

  • Obvezno – podpisana izjava (povezava na obrazec v 1. točki). Izjavo učenec odda prvi dan prvo šolsko uro učitelju v skupini.
  • Obvezno – zaščitna maska ali druga oblika zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta, podobna oblika zaščite), ki jo učenci nosijo ob vstopu v šolo ter izven matične učilnice učne skupine.
  • Šolska torba z vsemi šolskimi potrebščinami (po urniku).
  • Plastični bidon ali plastenka z vodo za pitje – da se zmanjša uporaba in možna kontaminacija umivalnika.
  • Dodatna oblačila (npr. dodatni pulover ali jopica) – ker se bodo učilnice veliko zračile.
  • Za pouk športa potrebujejo športna oblačila in čiste športne copate (za pouk v telovadnici).

Učenci bodo ves čas pouka lahko v čevljih.

Učenci šolsko torbo s potrebščinami dnevno nosijo domov. Po priporočilih NIJZ poskrbite, da jih ustrezno razkužite oz. doma odlagate na eno točno določeno mesto, ki ni v stiku z drugimi domačimi potrebščinami in predmeti.

Garderobnih omaric se ne uporablja. Prvi dan jih izpraznite in vse stvari odnesite domov.

Prihod v šolo k pouku:

  • Vstop v šolo je dovoljen izključno učencem in zaposlenim.
  • Učenci pridejo pred šolo ob 9. uri, kjer jih bodo prvi dan počakali strokovni delavci in jih odpeljali v šolsko stavbo. Pri zbiranju upoštevajte primerno medsebojno razdaljo.
  • Učenci vstopijo v šolsko stavbo z ustrezno nameščeno masko (ali drugo obliko zaščite, kot navedeno v 3. točki).

Prehrana:

  • Organizirali bomo malico in kosilo. Učenci bodo malicali v učilnicah, kosilo bo potekalo v jedilnici po določenem razporedu. Za devetošolce je jedilnica prosta od 13.35 do 13.50. Zaradi ohranjanja varnostne razdalje učenci sedijo na zelenih stolih.
  • Celoten obrok (kosilo) bodo do svojega mesta v jedilnici odnesli na pladnju. Ko pojedo, pladenj odnesejo na odlagalni pult in jedilnico zapustijo pri izhodnih vratih.
  • Upoštevali bomo, da bo vaš otrok koristil vse obroke prehrane, na katere je bil naročen že pred zaprtjem šole (na dan 13. 3. 2020) oziroma v skladu s spremembami, ki ste jih sporočali v tem tednu. Morebitne nadaljnje spremembe kot običajno javite v računovodstvo ali tajništvo.

 

Spoštovani starši, dragi devetošolci,

organizacija dela in življenja v novih razmerah je za vse zahtevna, tako za vas kot tudi za vse delavce šole. Potrudili se bomo, da se boste učenci v šoli počutili dobro in varno. Zagotovo bomo vsi na začetku potrebovali nekaj časa, da se bomo povsem prilagodili novim pravilom in protokolu. Ob tem vas prosimo za pomoč, sodelovanje, razumevanje in potrpežljivost.

Z veseljem vas pričakujemo!

kolektiv OŠ Vodmat

Dostopnost