V petek, 18. novembra, smo ponovno zajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk.
Prvošolci so ustvarjali in reševali naloge na temo čebelic.
V tretjem razredu so izvedli dan dejavnosti. Pozajtrkovali so za skupno mizo. Pripravili so prtičke, nože, šalice in ponovili, kako se pripravi pogrinjek. Pri zajtrku so se pogovarjali o tem, kako naredimo maslo, od kod prideta mleko in med. Povedali so tudi, kako so obedovali v preteklosti, kje sta sedela mama in oče, kje otroci, o čem so se pogovarjali za mizo in kako so načrtovali dnevna opravila. Po ogledu posnetkov so na list papirja zapisali, kar so se novega naučili danes.
Šestošolce je obiskal čebelar Jan Štefanič in jim razložil, kako čebele z marljivim delom skrbijo za naravo in nam dajejo med. Pripravili so medenjake in z njihovim vonjem odišavili šolo ter se posladkali, nato pa izvedli še preventivno delavnico Srček bimbam s predstavniki Društva za zdravje srca in ožilja.
Več utrinkov pa si oglejte v galeriji spodaj.