01 520 38 50

Na Osnovni šoli Vodmat se zavedamo pomembnosti osveščanja, opolnomočenja in izobraževanja staršev, zato se trudimo, da za starše organiziramo predavanja z aktualnimi vsebinami in perečimi temami, vendar nas pogosto razočara skromna udeležba na organiziranih dogodkih. Želimo si, da bi ciljna publika prepoznala vrednost in pomembnost njej namenjenih programov ter obiskala prostore naše šole in aktivno prisluhnila skrbno izbranim predavateljem. Tako so pred tednom dni slušatelji s kriminalistko Mirelo Ćorić s PU Ljubljana spregovorili o spletnem in medvrstniškem nasilju. Razveselil nas je nabiralnik, poln pozitivnih odzivov.

Takšne vrste predavanja so mi zelo všeč in menim, da so zelo koristna.

Sicer je veliko informacij že splošno poznanih, vendar smo slišali tudi dosti novih podrobnosti in konkretnih primerov ter nasvetov.

Tematika je bila zelo zanimiva in pereča.

Hvala vam, da nam omogočite tovrstna predavanja.

Pišem glede mnenja o predavanju v torek. Meni osebno so bila predavanja všeč. Izvedela sem veliko novega, sicer skrb vzbujajoče podatke. Sem mnenja, da smo starši v prvi vrsti tisti, ki smo zgled otrokom. Pogovarjanje o tovrstnih stvareh je pomembno. Naučiti se, poslušati otroka.

Dobro počutje v domačem okolju in šoli, je izjemnega pomena.

Hvala za organizacijo predavanj.

Na predavanju sem dobila nove, koristne in pomembne informacije in opozorila, podane na poljuden način v sporočenem in prijetnem vzdušju, kot tudi potrditve o nekaterih svojih razmišljanjih in ravnanjih pri varnosti na spletu zase in otroka. Toplo priporočam tovrstna predavanja.

Predavanje, ki bi ga moral slišati vsak starš. Srhljivo, ampak to je realnost naših otrok in s tem naša realnost.

Naši otroci niso premladi. Ne kot potencialne žrtve, ne kot povzročitelji medvrstniškega nasilja. T.i. hating skupine se delajo že v 5. razredu. Žrtve (spletnega) spolnega nasilja pa so že sedem, osem, devet letnice.

Ko damo otroku pametni telefon (v roke), mu damo dostop do celega sveta. A se moramo hkrati zavedati, da damo tudi celemu svetu dostop do našega otroka. Na nas starših je, da svoje otroke naučimo odgovorne uporabe. Predvsem pa se moramo z otroki o tem odkrito pogovarjati. In zato potrebujemo vse informacije, ki so nam na voljo. Npr. kako spolni predatorji pridejo do naših otrok preko Snapchat-a, preko spletnih igric, kot je Fortnite…

Svet, v katerem odraščajo naši otroci, je popolnoma drugačen od sveta, v katerem smo odraščali mi. Ne zatiskajmo si oči pred tem.

Predavanj za starše se praviloma udeležujem. Ugotovila sem namreč, da tudi če mislim, da se me razpisana tema ne tiče, na vsakem predavanju s strani strokovnjakov izvem kaj novega, zanimivega in predvsem uporabnega pri vzgoji otroka.

Zadnje predavanje višje kriminalistke Mirele Ćorić “Spletno in medvrstniško nasilje”, je bilo zaradi aktualne teme toliko bolj zanimivo. Kriminalistka nam je v sproščenem okolju podala zelo poučne, uporabne in hkrati šokantne informacije. Upam si trditi, da smo vsi zapustili predavanje pod vtisom slišanega.

Ponavadi mislimo “mojemu se to že ne more zgoditi”. Nekateri opisani primeri so bili tako grozni, da imamo občutek, da so možni samo v filmu. Verjetno so enako mislili tudi starši in otroci, s katerimi se srečuje gospa Ćorić  pri svojem delu, a je za njih žal že prepozno. Takšnih ni malo, predvsem pa jih je vedno več.

Odgovarjala je tudi na naša številna vprašanja, saj smo glede socialnih omrežij večinoma manj izobraženi kot naši otroci.

Nujno je, da se starši oborožimo z znanjem, da bolje in hitreje prepoznamo nevarnosti in smo o njih poučeni.

Hvala za organizacijo takšnih dogodkov in možnost, da dobimo napotke iz prve roke.

Lepo se Vam zahvaljujem za izjemno zanimivo predavanje včeraj. Tudi jaz sem razmišljala kako bi privabili več staršev, saj je bilo predavanje izjemno! Vedno se udeležim predavanj na šoli, ker so vedno izjemno kvalitetna. Zelo pazljivo izberete temo in predavatelja. Včasih me tema ne pritegne, si mislim, da to ni za nas, pa potem vseeno grem na predavanje in vedno sem šla domov z izjemno zanimivimi novimi informacijami in spoznanji. Želim si le, da bi bilo takih predavanj še več! In želim si, da bi prišlo več staršev, saj te teme zadevajo nas vse! Na naslednjem roditeljskem sestanku bom to povedala tudi drugim staršem.

Hvala lepa za Vaše delo in Vaš trud!

Želim Vam veliko uspeha še naprej!

Tudi mi si želimo uspešno izpeljavo nadaljnjih predavanj za starše naših učencev in zato vas bomo vztrajno vabili na dogodke tudi v prihodnosti.

Dostopnost