01 520 38 50

Spoštovani starši,

Vlada RS je dne 11. 11. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 177/21. Po odločitvi Vlade RS in MIZŠ je od srede, 17. 11. 2021, za vse učence šole (od 1. do 9. razreda) obvezno samotestiranje v prostorih šole. Samotestiranje v šoli in nošenje mask je od srede, 17. 11. 2021, do preklica, pogoj za prisotnost učenca v šoli.

Testiranje s testi HAG za samotestiranje izvedejo učenci samostojno v matičnih učilnicah pod nadzorom učitelja. Prosimo, da zaupate učiteljem, da bodo to izvedli starosti primerno in varno.

Starši oziroma skrbniki morajo predhodno podati pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje. Obrazec so danes prejeli vsi prisotni učenci, do njega pa lahko dostopate tudi tukaj:

Učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne bodo izvajali v skladu z odlokom, se začasno prepove zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se izobražujejo na daljavo (Arnesove spletne učilnice). Prilagojeno bo našim organizacijskim, tehničnim in kadrovskim zmožnostim.

Učenci morajo na dan samotestiranja s seboj v šolo prinesti hitri test za samotestiranje, ki ga brezplačno dobijo v lekarni (z otrokovo zdravstveno izkaznico ali s potrdilom o šolanju). Učencu pripada 15 testov HAG za samotestiranje na mesec.

Učenci, ki izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje v šoli, s tem izpolnjujejo tudi pogoj PCT za udeležbo v obšolskih dejavnostih. Učencem, ki izpolnjujejo pogoj prebolevnosti ali cepljenja, ni treba izvajati samotestiranja v šoli. Ti učenci naj v sredo, 17. 11. 2021, prinesejo razredniku na vpogled potrdilo o cepljenju ali prebolevnosti. Slednje ne sme biti starejše od 6 mesecev.

O podrobnostih poteka samotestiranja v šoli boste vsi starši danes obveščeni tudi preko eAsistenta oz. elektronske pošte.

Prosimo vas, da vsi skupaj na čim bolj miren, odgovoren in dostojanstven način skupaj prehodimo to izjemno težko obdobje, ki ga živimo. Cilj vseh nas je, da se pouk še naprej izvaja v prostorih šole.

Hvala za sodelovanje in vse dobro

vodstvo šole

Dostopnost