01 520 38 50

V četrtek, 16. februarja 2023, je potekalo šolsko tekmovanje Glasbena olimpijada, ki ga organizirata Zveza glasbene mladine Slovenije in Akademija za glasbo.

Olimpijada je namenjena glasbeno nadarjenim posameznikom, in sicer tako, da motivira in navdušuje za umetniško samoizražanje, razvija glasbeno pismenost kot predpogoj za kreativne dejavnosti in razširja možnosti za ustvarjanje. Eden izmed glavnih ciljev pa je tudi ta, da bo samo tekmovanje pripomoglo h krepitvi položaja glasbene umetnosti kot ustvarjalnega predmeta v nacionalnih učnih načrtih.

Tekmovanje je namenjeno posameznikom – učencem osnovnih in srednjih šol. Udeleženci tekmovanja se lahko vzporedno šolajo tudi v glasbenih šolah oziroma se kako drugače izven šolsko glasbeno izobražujejo. Tekmovalci se ne smejo šolati na glasbenih konservatorijih oziroma umetniških gimnazijah glasbene smeri.

Tekmovanje sestavljajo trije deli:
1. slušni, pisni test,
2. izvedba pesmi,
3. predstavitev izvirne pesmi ali skladbe.

Šolskega tekmovanja so se udeležili 4 učenci, in sicer:
Tinkara Ankele iz 7. a,
Izabela Novak Šarotar iz 7. a,
Maruša Žagar iz 7. b ter
Matjaž Reven iz 8. a.
Prav vsi učenci so dosegli bronasto priznanje. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo.
Učenka, ki je dosegla največ točk in se bo udeležila državnega tekmovanja, ki bo potekalo 4. marca 2023 na Akademiji za glasbo, je:
IZABELA NOVAK ŠAROTAR.
Vsem tekmovalcem iskrene čestitke. Dokazali ste, da se vse da, če se le hoče. Ogromno domišljije skrivate v sebi. Naj ne bo to zadnja izkušnja, razvijajte svoje talente, katerih imate resnično veliko.

mentorica
Simona Burkeljca

Tekmovalci z mentorico.
Dostopnost